DIY of styling (in)huren?

Bruiloft styling stoeldecoratie Bride - Groom

 


Je gaat trouwen, gaat een feest geven of je organiseert een event zoals een beurs of festival. De uitnodigen zijn verstuurd en de locatie is in de pocket. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw belangrijke gelegenheid of event er net zo goed uit komt te zien als jij in gedachten hebt? Je komt dan voor de keuze te staan: ga ik zelf de styling en decoratie doen, dus do-it-yourself/DIY of ga ik dit allemaal laten doen? Heb je van beide opties al een aan de voor- en nadelen gedacht? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Bedenk waar jij je het prettigst bij voelt en ga ervoor!


 

DIY: de voor-en nadelen

Jouw eigen stijl

Alles wat je gaat gebruiken is door jou gemaakt of gekocht. Alles voldoet aan jouw smaak en stijl. Je kunt al je pins op Pinterest namaken en jouw ideale plaatje verwezenlijken op jouw manier.

Je kan pronken met wat jij hebt gemaakt

Niks is leuker toch dan complimentjes te krijgen voor jouw zelfgemaakte en verzonnen eigen aankleding?!

DIY is mogelijk voor ieder budget

Je kunt je budget met DIY zo klein of zo groot maken als je zelf wilt. Jij hebt de regie in handen en weet precies wat je maakt en koopt. Let wel op: soms is zelf maken duurder dan kopen of andersom. Tip: Stel van tevoren een budget op met daarbij een lijst wat je ervoor wilt halen. Grote kans dat jij minder snel over je budget heen gaat.

Je moet een beetje creatief en handig zijn

Als je zelf decoraties wilt maken is het wel fijn als je een beetje creatief en handig bent. Zo voorkom je een hoop frustratie en teleurstelling. Zorg ervoor dat je jezelf voorbereidt door de juiste spullen te kopen en eventueel op YouTube wat tutorials te kijken (love it!). Je kunt natuurlijk ook altijd de decoraties huren die je niet wilt of kan maken. Dan is het een beetje van jou en een beetje van Maggie of misschien wel MADAM DECO?

Je wilt dat alles bij elkaar past

Nu komt het gedeelte dat lastig is. Het ‘moet’ allemaal bij elkaar passen. Je wilt geen bij elkaar geraapt zooitje, maar één geheel. Dit lukt alleen als je van tevoren hebt uitgedacht wat je wilt, zoals kleuren en soorten decoraties enzovoorts. Maak eerst een plan voordat je in het wilde weg gaat kopen en knutselen.

Het kost tijd en soms véél tijd

DIY kost tijd, omdat je zelf decoraties gaat kopen en/of maken en uiteindelijk dan ook zelf moet ophangen, neerzetten en stijlen op de locatie. Bedenk altijd dat dit laatste veel meer tijd kost dan je in gedachten hebt. Daarbij heb je vaak hulp nodig van vrienden en familie om alles op tijd af te krijgen. En soms staat jouw familie op de dag van bijvoorbeeld jouw bruiloft nog snel te versieren. Ja, dat gebeurt vaker dan je denkt!

***

Iemand inhuren/decoraties huren: de voor- en nadelen

Werk wordt uit handen genomen

Als je iemand inhuurt om jouw locatie te voorzien van decoratie en styling, dan zorg je ervoor dat je jezelf, je familie en vrienden werk uit handen neemt. Je hoeft er (bijna) geen tijd aan te besteden en ook jouw familie en vrienden worden niet opgezadeld met de taak om alles versieren (hoe graag ze het ook voor je doen). Je kunt ook gaan voor een tussenweg en een aantal decoraties huren en deze combineren met die van jou. Een win-win situatie.

Je weet van tevoren wat je kwijt bent

Wanneer je decoraties huurt en de styling van jouw locatie is uitbesteed, dan weet je van tevoren wat de prijs gaat zijn. Je spreek af wat er gedaan gaat worden en met welke middelen. Het bedrag gaat niet meer omhoog, tenzij je natuurlijk besluit om er later nog van alles bij te voegen. Daarbij kan styling inhuren echt voor iedere budget, vraag altijd wat er mogelijk is.

Geen gezeul met spullen

Hoe heerlijk, je hoeft zelf geen spullen me te zeulen of mee te geven aan vrienden of familie. Je hoeft je dus niet druk te maken of iets in de achterbak past. Of je hebt zelf een vrachtwagen tot je beschikking, lucky you ;-).

Het is duurzamer

Als je decoraties huurt of je laat de styling van jouw event doen, dan worden spullen vaak hergebruikt. Toch een fijn idee om te weten dat de meeste decoraties na jouw bruiloft of feest niet in de prullenbak eindigen. En wees niet bang dat je kan zien dat decoraties al vaker zijn verhuurd, daar wordt juist goed op gelet. Behalve bij vintage natuurlijk, hoe meer geleefd hoe beter.

Het moet klikken

Als je gehele styling kiest door een bedrijf die dat voor jou kan doen, dan is het altijd handig een vrijblijvend gesprek te voeren. Het is belangrijk dat je een klik hebt met het bedrijf en met de persoon die voor jou de styling gaat doen. Door die klik kan jij makkelijker vertellen wat je wilt en voelt het bedrijf jouw beter aan. Geen klik? Dan doe je er goed aan verder te zoeken naar een ander bedrijf.

Je moet kunnen vertellen wat je wilt

Je hebt van alles in je hoofd en je weet wat je wilt. Als je de styling door een ander laat doen, dan moet je wel kunnen vertellen wat je visie is. Neem altijd plaatjes mee die aangeven wat jij in gedachten hebt. Dit zorgt ervoor dat iedereen uiteindelijk tevreden en happy is. Smile!

Welke keuze je ook maakt, bij MADAM DECO heb je door onze losse decoratie verhuur items de keuze om je eigen DIY-bruiloft, feest of event te voorzien van extra decoraties. Ga voor een decoratie pakket waarbij je zelf niet meer alles bij elkaar hoeft te zoeken én je kan toch nog zelf versieren en stijlen. Maar wil je echt bijna geen tijd kwijt zijn aan het versieren van je locatie? Laat dan de styling en decoratie geheel door MADAM DECO doen. De keuze is reuze, maar het is en blijft die van jou!

***

LET’S DECORATE

bruiloft / DIY / event / feest / styling / verhuur